Gratis proefopname

Direct Bestellen

expression_check

Je stem gebruiken voor AI of machine learning, mag dat?

Mijn stem mag nooit gebruikt worden voor Ai, Kunstmatige intelligentie of als Synthetische stem!
De opdrachtgever stemt uitdrukkelijk toe om geen enkel deel van de opname of uitvoering van mijn stem te gebruiken voor doeleinden anders dan die gespecificeerd in de oorspronkelijke overeenkomst tussen de partijen, inclusief maar niet beperkt tot het creëren van AI, synthetische stemmen of voor machinaal leren met mijn stem.Specifiek zal de klant geen opname of uitvoering van het talent gebruiken om de stem of gelijkenis van het talent te simuleren, of om een gesynthetiseerde of “digitale dubbelganger” stem of gelijkenis van het talent te creëren.

expression_check

Mag ik je stem voor andere producties gebruiken?

Nee, de opname en het tarief zijn afgestemd op basis van één productie. Je kunt dus niet een video maken en een radiocommercial, of ophakken in twee producties. In overleg kunnen we een aangepast tarief daarvoor afspreken.

expression_check

Waarom staat mijn productie in je portfolio?

Omdat ik graag aan bestaande en nieuwe opdrachtgevers wil laten horen hoe breed mijn stem ingezet kan worden, vraag ik altijd om een uitzendkopie van de productie. Deze zet ik vervolgens op mijn website zodat ook andere opdrachtgevers mijn stem kunnen beoordelen. Als dit om welke reden dan ook niet wenselijk is, dient u dit te melden.

expression_check

Kun je ook een commercial produceren?

Jazeker! Vanuit mijn bedrijf Cool Media spreek ik niet alleen de teksten in, maar kan ik een volledige commercial produceren. Ik help je mee met het script, de tekst, de muziek en eventueel een andere of extra voiceover als mijn stem niet bij het product past. Ik produceer de volledige commercial voor je.

expression_check

Kun je audio nabewerking doen?

Standaard krijg je van mij een .WAV bestand met de ingesproken teksten. Dit is de ruwe opname zonder nabewerking. Dat is uiteraard wél mogelijk! Ik knip de opname schoon van alle eventuele smakjes, klikjes of ademhalingen. Met behulp van audio plugins kan ik het geluid warmer, luider of frisser maken. Afhankelijk van het uiteindelijke gebruik. Door nabewerking door mij te laten uitvoeren, is de opname vaak sneller te gebruiken bij een videomontage. Het tarief voor audio nabewerking is 75 euro per uur.

expression_check

Mijn opdracht wordt niet uitgezonden, maar intern gebruikt.

Als mijn stem gebruikt wordt voor een productie die niet uitgezonden wordt op radio of tv, dan is dat Non-Broadcast. Voor non-broacast is dan ook geen jaarlijkse fee of buy-out fee van toepassing die er bij Broadcast wel is.

expression_check

Wat is een Bill Board?

Dat is een korte naamsvermelding die jouw boodschap linkt aan een Tv-programma. Bijvoorbeeld: “dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Pattex“.

expression_check

Wat is een Prompt?

Een “prompt” is een kort stukje tekst dat gebruikt wordt in een telefooncentrale. Bijvoorbeeld: “Welkom bij Cool Media. Druk een 1 voor onze administratie. Voor de verkoop afdeling drukt u een 2″. Een nieuwe prompts kan dan zijn;” u koos voor administratie, een moment geduld aub”.

expression_check

Wat is een Pre-Roll

Een pre-roll is een korte reclameboodschap voor het gebruik op bijvoorbeeld Youtube. Je ziet de commercial voordat de daadwerkelijke video start.

expression_check

Spreek je ook in het weekend in?

Jazeker! Het grote voordeel om een thuisstudio te hebben is de snelle levertijd. Dus heb je een ingesproken tekst snel nodig, dan spreek ik ook in het weekend in. Voor spoedopdrachten kan een meerprijs van toepassing zijn.