Gratis proefopname

Direct Bestellen

Direct antwoord op al jouw vragen

Er bestaan geen domme vragen! Ik probeer altijd zo duidelijk en transparant mogelijk zijn. daarom tref je hieronder de meest gestelde vragen aan. Misschien staat je vraag erbij en anders vraag het me gerust.

Meest gestelde vragen

Hier onder vind je de meeste gestelde vragen over mijn diensten, stem, prijzen, gebruik en alles wat te maken heeft met mijn diensten.

Ik wil dat je in onze studio inspreekt, kan dat?

Al mijn tarieven die je op de site ziet staan, zijn op basis van het inspreken vanuit mijn eigen Cool Media studio te Hengelo. Het is uiteraard mogelijk dat ik extern in een andere studio kom inspreken. Hier zijn bijkomende kosten van toepassing. Een dergelijke opdracht dient vooraf kenbaar gemaakt te zijn en ontvang je ook een offerte voor. De datum van het inspreken is dan in overleg.

Waar spreek je de teksten in?

Ik heb een eigen professionele studio aan huis. Hier is een akoestisch bewerkte ruimte gebouwd waarin ik alles inspreek.

Kan ik demos downloaden?

Download is mogelijk, maar ik bied een veel handigere optie hiervoor, de playlist! Voeg simpel een video of audioproductie toe aan je playlist. Rechts in het hoekje zie je een rood icoontje staan. .  Klik op het rode icoontje en de track is toegevoegd aan je playlist. Aan de rechterkant zie je daarna deze rode knop. Als je hierop klikt, kom je bij je playlist. Daar zie je een webadres dat je kunt doorsturen, bijvoorbeeld whatsapp of per mail. Of kopieer de URL en plak die waar jij hem nodig hebt. Wil je toch audio bestanden downloaden? Laat me dan weten welke je nodig hebt, en ik stuur ze je.

Hoe ga je met mijn privacy om?

Privacy is belangrijk en zullen we altijd bewaken. Ik werk met online software van MoneyBird voor de boekhouding, gebruik Ninox CRM op een lokale server en mail met Google Business suite. Whatsapp is tegenwoordig versleuteld, maar mijn voorkeur gaat uit naar Signal of telegram als app software. De ingesproken teksten worden via een secure link toegezonden. Deze clouddienst (Sync.com) is 100% end to end versleuteld.

Kan ik een opdracht intrekken?

Je kunt een opdracht intrekken als deze nog niet ingesproken is. Zodra ik de teksten ingesproken heb, is er werk verricht en dien je de productie af te nemen.

Is er een vorm van garantie?

Dat is er zeker! In mijn werk als stemacteur en voice-over bied ik 100% tevredenheidsgarantie. Dat betekent, ik spreek de teksten en de opdrachtgever moet tevreden zijn. Is de tekst niet goed ingesproken of is een net wat andere tone of voice nodig? Dan spreek ik het opnieuw in. Je hebt wel voor mijn stem gekozen, dus weet je hoe ik kan klinken. Na het inspreken en/of leveren van de audio kun je als opdrachtgever de opdracht niet meer intrekken. Dat is ook een stukje garantie dat ik voor mijn werk en inspanning vergoed wordt. Garantie werkt twee kanten op.

Ik wil de tekst achteraf aanpassen, kan dat?

De teksten aanpassen nadat ik ingesproken heb, is mogelijk. Dit valt dan wel buiten de oorspronkelijke opdracht en zal er een retake fee van toepassing zijn. Normaliter is dat 35% van het afgesproken tarief maar niet als de nieuwe teksten dermate veel meer woorden bevatten. Dan zal er gekeken worden wat het standaard tarief voor het aantal woorden is. Belangrijk is dan ook om altijd de teksten goed te controleren en dan pas door mij te laten inspreken. dat bespaart tijd en geld.

Is de prijs inclusief BTW?

De tarieven op mijn site zijn allemaal exclusief 21% BTW.

Wat gebeurd er na mijn akkoord?

Na je akkoord per mail of offerte, ga ik aan de slag. Ik zal je vragen om een definitieve tekst en eventuele inspreek aanwijzingen. Bijvoorbeeld welke tone of voice moet het zijn. Ook hoe bepaalde woorden uitgesproken moeten worden. Als alles duidelijk is, ga ik de dag of het moment van inspreken inplannen. Meestal lever ik binnen 48 uur de audio al aan. Standaard lever ik het aan in .WAV formaat maar een ander formaat kun je aangeven.

In het kort zijn dit de stappen;

 1. Akkoord
 2. Briefing
 3. Inspreken
 4. Nabewerking indien besteld
 5. Levering via secure link
 6. Uw bevestiging of het volgens afspraak ingesproken is en naar wens is.
 7. Factuur zal per mail aan het opgegeven adres verzonden worden

Kun je ook Achterhoeks inspreken?

Oorspronkelijk kom ik uit de Achterhoek, daar liggen mijn roots. Een productie inspreken met bijvoorbeeld een Achterhoekse tongval of dialect is mogelijk.

Kun je ook een commercial produceren?

Jazeker! Vanuit mijn bedrijf Cool Media spreek ik niet alleen de teksten in, maar kan ik een volledige commercial produceren. Ik help je mee met het script, de tekst, de muziek en eventueel een andere of extra voiceover als mijn stem niet bij het product past. Ik produceer de volledige commercial voor je.

Mijn opdracht wordt niet uitgezonden, maar intern gebruikt.

Als mijn stem gebruikt wordt voor een productie die niet uitgezonden wordt op radio of tv, dan is dat Non-Broadcast. Voor non-broacast is dan ook geen jaarlijkse fee of buy-out fee van toepassing die er bij Broadcast wel is.

Wat is een Bill Board?

Dat is een korte naamsvermelding die jouw boodschap linkt aan een Tv-programma. Bijvoorbeeld: "dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Pattex".

Wat is een Prompt?

Een "prompt" is een kort stukje tekst dat gebruikt wordt in een telefooncentrale. Bijvoorbeeld: "Welkom bij Cool Media. Druk een 1 voor onze administratie. Voor de verkoop afdeling drukt u een 2". Een nieuwe prompts kan dan zijn;" u koos voor administratie, een moment geduld aub".

Wat is een Pre-Roll

Een pre-roll is een korte reclameboodschap voor het gebruik op bijvoorbeeld Youtube. Je ziet de commercial voordat de daadwerkelijke video start.

Spreek je ook in het weekend in?

Jazeker! Het grote voordeel om een thuisstudio te hebben is de snelle levertijd. Dus heb je een ingesproken tekst snel nodig, dan spreek ik ook in het weekend in. Voor spoedopdrachten kan een meerprijs van toepassing zijn.

Ik wil dat je in onze studio inspreekt, kan dat?

Al mijn tarieven die je op de site ziet staan, zijn op basis van het inspreken vanuit mijn eigen Cool Media studio te Hengelo. Het is uiteraard mogelijk dat ik extern in een andere studio kom inspreken. Hier zijn bijkomende kosten van toepassing. Een dergelijke opdracht dient vooraf kenbaar gemaakt te zijn en ontvang je ook een offerte voor. De datum van het inspreken is dan in overleg.

Waar spreek je de teksten in?

Ik heb een eigen professionele studio aan huis. Hier is een akoestisch bewerkte ruimte gebouwd waarin ik alles inspreek.

Kun je ook Achterhoeks inspreken?

Oorspronkelijk kom ik uit de Achterhoek, daar liggen mijn roots. Een productie inspreken met bijvoorbeeld een Achterhoekse tongval of dialect is mogelijk.

Kun je echt Twents spreken?

Mijn roots liggen in de Achterhoek, maar ik woon al meer dan 16 jaar in Twente. Inspreken met een Twentse tongval is dan ook mogelijk omdat Achterhoeks en Twents soms in klank dicht bij elkaar liggen. Maar een echt Twents dialect kan ik alleen inspreken als de tekst uitgeschreven is. Maar je zit vermoedelijk horen dat ik géén echte Tukker ben. Ik spreek gratis een voorbeel van je tekst in.

Je stem gebruiken voor AI of machine learning, mag dat? Mijn stem mag nooit gebruikt worden voor Ai, Kunstmatige intelligentie of als Synthetische stem! De opdrachtgever stemt uitdrukkelijk toe om geen enkel deel van de opname of uitvoering van mijn stem te gebruiken voor doeleinden anders dan die gespecificeerd in de oorspronkelijke overeenkomst tussen de partijen, inclusief maar niet beperkt tot het creëren van AI, synthetische stemmen of voor machinaal leren met mijn stem.Specifiek zal de klant geen opname of uitvoering van het talent gebruiken om de stem of gelijkenis van het talent te simuleren, of om een gesynthetiseerde of "digitale dubbelganger" stem of gelijkenis van het talent te creëren.
Mag ik je stem voor andere producties gebruiken? Nee, de opname en het tarief zijn afgestemd op basis van één productie. Je kunt dus niet een video maken en een radiocommercial, of ophakken in twee producties. In overleg kunnen we een aangepast tarief daarvoor afspreken.
Waarom staat mijn productie in je portfolio?

Omdat ik graag aan bestaande en nieuwe opdrachtgevers wil laten horen hoe breed mijn stem ingezet kan worden, vraag ik altijd om een uitzendkopie van de productie. Deze zet ik vervolgens op mijn website zodat ook andere opdrachtgevers mijn stem kunnen beoordelen. Als dit om welke reden dan ook niet wenselijk is, dient u dit te melden.

Kan ik een opdracht intrekken?

Je kunt een opdracht intrekken als deze nog niet ingesproken is. Zodra ik de teksten ingesproken heb, is er werk verricht en dien je de productie af te nemen.

Wat is een Buy-out fee?

Een buy-out is een soort vergoeding voor het gebruiken van de voiceover stem. Voice-overs spreken teksten tegen een tarief in. Dat tarief bestaat uit twee componenten. De buy-out vergoeding voor de stem en een vergoeding voor de opname. Standaard is het recht om de stem in een commercial voor 1 jaar te gebruiken. Wilt u lange gebruikmaken of over twee jaar nog een keer een campagne doen, dan dient u per jaar een extra buy-out fee te betalen. Dat is bij mij slechts 35% van de originele opdracht.

Bij videoproducties die niet uitgezonden worden op radio, tv of kanalen als YouTube en Facebook, is een volledige buy-out inbegrepen. Na een jaar mag u de video wel op uw eigen site tonen, maar niet laten uitzenden via radio,tv of streaming platforms zoals Youtube.

Bij pre roll is er sprake van broadcast en wordt wel een fee gerekend.

Zijn de opnames onbeperkt te gebruiken?

Nee, je mag ze standaard 1 jaar gebruiken wanneer het om broadcast gaat. Dus wordt het uitgezonden op radio, tv of streamingdienst zoals Youtube, dan is 1 jaar inbegrepen. Voor meerdere jaren is een buy-out fee van toepassing.

Kun je audio nabewerking doen?

Standaard krijg je van mij een .WAV bestand met de ingesproken teksten. Dit is de ruwe opname zonder nabewerking. Dat is uiteraard wél mogelijk! Ik knip de opname schoon van alle eventuele smakjes, klikjes of ademhalingen. Met behulp van audio plugins kan ik het geluid warmer, luider of frisser maken. Afhankelijk van het uiteindelijke gebruik. Door nabewerking door mij te laten uitvoeren, is de opname vaak sneller te gebruiken bij een videomontage. Het tarief voor audio nabewerking is 75 euro per uur.

Spreek je ook in het weekend in?

Jazeker! Het grote voordeel om een thuisstudio te hebben is de snelle levertijd. Dus heb je een ingesproken tekst snel nodig, dan spreek ik ook in het weekend in. Voor spoedopdrachten kan een meerprijs van toepassing zijn.

Ik wil dat je in onze studio inspreekt, kan dat?

Al mijn tarieven die je op de site ziet staan, zijn op basis van het inspreken vanuit mijn eigen Cool Media studio te Hengelo. Het is uiteraard mogelijk dat ik extern in een andere studio kom inspreken. Hier zijn bijkomende kosten van toepassing. Een dergelijke opdracht dient vooraf kenbaar gemaakt te zijn en ontvang je ook een offerte voor. De datum van het inspreken is dan in overleg.

Waar spreek je de teksten in?

Ik heb een eigen professionele studio aan huis. Hier is een akoestisch bewerkte ruimte gebouwd waarin ik alles inspreek.

Kan ik een opdracht intrekken?

Je kunt een opdracht intrekken als deze nog niet ingesproken is. Zodra ik de teksten ingesproken heb, is er werk verricht en dien je de productie af te nemen.

Is er een vorm van garantie?

Dat is er zeker! In mijn werk als stemacteur en voice-over bied ik 100% tevredenheidsgarantie. Dat betekent, ik spreek de teksten en de opdrachtgever moet tevreden zijn. Is de tekst niet goed ingesproken of is een net wat andere tone of voice nodig? Dan spreek ik het opnieuw in. Je hebt wel voor mijn stem gekozen, dus weet je hoe ik kan klinken. Na het inspreken en/of leveren van de audio kun je als opdrachtgever de opdracht niet meer intrekken. Dat is ook een stukje garantie dat ik voor mijn werk en inspanning vergoed wordt. Garantie werkt twee kanten op.

Ik wil de tekst achteraf aanpassen, kan dat?

De teksten aanpassen nadat ik ingesproken heb, is mogelijk. Dit valt dan wel buiten de oorspronkelijke opdracht en zal er een retake fee van toepassing zijn. Normaliter is dat 35% van het afgesproken tarief maar niet als de nieuwe teksten dermate veel meer woorden bevatten. Dan zal er gekeken worden wat het standaard tarief voor het aantal woorden is. Belangrijk is dan ook om altijd de teksten goed te controleren en dan pas door mij te laten inspreken. dat bespaart tijd en geld.

Hoe kan ik betalen?

Je ontvangt een factuur die je kunt betalen via bankoverboeking. Op de factuur zit een QR-code waarmee je vanuit een betaalapp van je bank, meteen naar een betaalsysteem gaat. Betalen kan via iDEAL, PayPal, creditcard of via bankoverboeking.

Wat gebeurd er na mijn akkoord?

Na je akkoord per mail of offerte, ga ik aan de slag. Ik zal je vragen om een definitieve tekst en eventuele inspreek aanwijzingen. Bijvoorbeeld welke tone of voice moet het zijn. Ook hoe bepaalde woorden uitgesproken moeten worden. Als alles duidelijk is, ga ik de dag of het moment van inspreken inplannen. Meestal lever ik binnen 48 uur de audio al aan. Standaard lever ik het aan in .WAV formaat maar een ander formaat kun je aangeven.

In het kort zijn dit de stappen;

 1. Akkoord
 2. Briefing
 3. Inspreken
 4. Nabewerking indien besteld
 5. Levering via secure link
 6. Uw bevestiging of het volgens afspraak ingesproken is en naar wens is.
 7. Factuur zal per mail aan het opgegeven adres verzonden worden

Hoe snel lever je de audio?

Afhankelijk van de hoeveelheid tekst en planning, lever ik normaal gesproken tussen de 24 tot 48 uur de audio file.

Ik wil de tekst achteraf aanpassen, kan dat?

De teksten aanpassen nadat ik ingesproken heb, is mogelijk. Dit valt dan wel buiten de oorspronkelijke opdracht en zal er een retake fee van toepassing zijn. Normaliter is dat 35% van het afgesproken tarief maar niet als de nieuwe teksten dermate veel meer woorden bevatten. Dan zal er gekeken worden wat het standaard tarief voor het aantal woorden is. Belangrijk is dan ook om altijd de teksten goed te controleren en dan pas door mij te laten inspreken. dat bespaart tijd en geld.

Ik heb meerdere opdrachten, krijg ik korting?

Wanneer je meerdere productie door mij laat inspreken, dan is een korting mogelijk. Voorwaarde is dat ik alle producties in een keer kan inspreken. Dus niet nu een productie en volgende maand misschien een tweede. Één opdracht en één keer leveren, dan is een korting zeker bespreekbaar.

Hoe kan ik betalen?

Je ontvangt een factuur die je kunt betalen via bankoverboeking. Op de factuur zit een QR-code waarmee je vanuit een betaalapp van je bank, meteen naar een betaalsysteem gaat. Betalen kan via iDEAL, PayPal, creditcard of via bankoverboeking.

Is de prijs inclusief BTW?

De tarieven op mijn site zijn allemaal exclusief 21% BTW.

Zijn de opnames onbeperkt te gebruiken?

Nee, je mag ze standaard 1 jaar gebruiken wanneer het om broadcast gaat. Dus wordt het uitgezonden op radio, tv of streamingdienst zoals Youtube, dan is 1 jaar inbegrepen. Voor meerdere jaren is een buy-out fee van toepassing.

Ik weet het aantal woorden niet
Wanneer moet ik betalen?

Bij